Egészségügyi veszélyhelyzet Veszprémben

Veszprém megyében – tekintettel az itt működő nagyszámú gép- és autóipari beszállítást végző vállalkozásra - az átlagnál feltehetően nagyobb mértékben jelentkeztek a veszélyhelyzettel kapcsolatos negatív hatások, a megye egyik legnagyobb munkáltatója (MTD Kft.) éppen ebben az időszakban jelentette be az üzem teljes és végleges leállítását.

A munkahely elvesztésétől való félelem, a rendkívül magasnak érzékelt inflációs nyomás, ami – ügyfeleink megélése szerint - a megtakarításokat és a fizetések vásárlóerejét is nagyon rövid időn belül drasztikusan csökkentette, egy rendkívül kiélezett élethelyzetet eredményezett sokak számára.

Ezek között az elnehezült körülmények között a szakmai támogatás mellett nagyon jelentős szerepet kapott az új élethelyzethez adott életviteli tanácsadás. Gyakran az egyébként egyszerű és érthető intézkedésekhez (pl. fizetési moratórium) is általános megerősítést igényeltek az ügyfeleink egy számukra függetlennek és megbízhatónak ítélt szakmai fórumtól, vagyis tanácsadó irodáinktól.

Ebben a kiélezett vagy annak megélt helyzetben az ügyfelek nagyobb odafigyeléssel fordultak korábbi ügyeik felé is, így nagy számban voltak megkereséseink már évek óta folyamatban lévő követeléskezelési és végrehajtási ügyekben is.

 

PNTI logo rgb