Díjhátralékok

Tartalomjegyzék

Online számlafizetés

Mindenki számára fontos kérdés, hogy a jelenlegi helyzetben, hogyan tudja befizetni a számláit vagy feltölteni az előrefizetős mérőórát. Tudjuk, hogy a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében határozatlan ideig olyan korlátozásokat vezettek be, amely a számla befizetést nehezíti:

  • ügyfélszolálatok zárva tartanak,
  • számos posta korlátozott számban engedi be az ügyfeleket, így jelentősen növekedett a várakozási idő,
  • a feltöltőhelyek közül, az élelmiszerboltok és benzinkutak kivételével, minden helyszínen korlátozott nyitvatartási időben látogathatóak, pl.: az újságosok csak 15.00 óráig tarthatnak nyitva.

Az említett korlátozások és személyes kapcsolatok elkerülésére nyúlt lehetőséget az online befizetés és az e-számla is.

Aki rendelkezik bankszámla számmal és mellé internetbankos hozzáféréssel, annak a saját bankja online felületén is van lehetősége csekk befizetésre és átutalásra is.

A csekkbefizetés menüpont alatt a „sárga csekk” utalására van lehetőség, a csekken szereplő adatokat kell begépelni az online csekk mezőibe. Vannak olyan internetbankok, ahol biztosítanak felületet a közüzemi számlák kezelésére, azok fizetésének megtervezésére és követésére.

Ha a számlát azonnal szeretné teljesíteni az internetbankos felületen, akkor a belföldi forint átutalás menüpont alatt a szintén a számlán szereplő adatok megadásával erre is van lehetőség.

Online ügyfélszolgálattal már szinte mindegyik szolgáltató rendelkezik. A szolgáltató honlapján szükséges regisztrálni, majd rögzíteni a szerződés adatait, amely után szinte bármilyen szerződéshez és szolgáltatáshoz kapcsolódó ügyet el lehet intézni. A lehetőségek között szerepel, hogy bankkártyával itt is kifizethető a számla. Illetve bárki válthat e- számlára is, amellyel online érkezik és rendezhető a számla – átutalással, beszedési megbízással – azok visszanézhetőek, és kérhető értesítés a befizetés esedékességéről is.

Az E.On és az Elmű-Émász online ügyfélszolgálatán előrefizetős vásárlás vagy feltöltés is található, ahol bankkártyás fizetéssel feltöltő kód vásárolható az előrefizetős mérőórákhoz.

Ez az oldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan múködés biztosítátása érdekében sütiket (cookie-kat) használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja az Adatkezelési szabályzatunkat.