Díjhátralékok

Online számlafizetés

Sokak számára fontos kérdés, hogy online hogyan tudja befizetni a számláit vagy feltölteni az előrefizetős mérőórát.

Erre nyújt lehetőséget az online befizetés és az e-számla is.

Aki rendelkezik bankszámla számmal és mellé internetbankos hozzáféréssel, annak a saját bankja online felületén is van lehetősége csekk befizetésre és átutalásra is.

A csekkbefizetés menüpont alatt a „sárga csekk” utalására van lehetőség, a csekken szereplő adatokat kell begépelni az online csekk mezőibe. Vannak olyan internetbankok, ahol biztosítanak felületet a közüzemi számlák kezelésére, azok fizetésének megtervezésére és követésére.

Ha a számlát azonnal szeretné teljesíteni az internetbankos felületen, akkor a belföldi forint átutalás menüpont alatt a szintén a számlán szereplő adatok megadásával erre is van lehetőség.

Online ügyfélszolgálattal már szinte mindegyik szolgáltató rendelkezik. A szolgáltató honlapján szükséges regisztrálni, majd rögzíteni a szerződés adatait, amely után szinte bármilyen szerződéshez és szolgáltatáshoz kapcsolódó ügyet el lehet intézni. A lehetőségek között szerepel, hogy bankkártyával itt is kifizethető a számla. Illetve bárki válthat e- számlára is, amellyel online érkezik és rendezhető a számla – átutalással, beszedési megbízással – azok visszanézhetőek, és kérhető értesítés a befizetés esedékességéről is.

Az E.On és az MVM Next online ügyfélszolgálatán előrefizetős vásárlás vagy feltöltés is található, ahol bankkártyás fizetéssel feltöltő kód vásárolható az előrefizetős mérőórákhoz.