Egy új banki szolgáltatásról: egyszeri kamatcsökkentéssel élhetünk az ingatlan fedezetű fix kamatozású hitelek esetében

Az OTP Bank 2022. december elsejével bevezette az egyszeri kamatcsökkentés szolgáltatást, amely az ügyfelek számára lehetőséget biztosít arra, hogy a futamidő alatt egy alkalommal – a bankközi kamatok csökkenése esetén – díjmentesen csökkenthessék ingatlan fedezetű fix kamatozású hitelük kamatát.

A szolgáltatás a december elsejével kötött szerződésekre érvényes, díjmentes, nem jár adminisztrációs teherrel sem szerződésmódosítással. A Minősített Fogyasztóbarát lakáshitelek kivételével minden Végig FIX ingatlanfedezetű hitelhez automatikusan jár, azt az ügyfeleknek nem kell külön igényelniük.

„Ingyenes szerződésmódosítást a jogszabály már biztosít a változó kamatozású hitellel bíró ügyfelek számára, akik költségmentesen cserélhetik fix kamatozásúra kölcsönüket. Ugyanakkor általános piaci megoldás még nem volt” – teszi hozzá Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője, aki azt is valószínűsíti, hogy az OTP példáját további bankok fogják követni a közeljövőben.

 

 

 

Forrás:

https://www.otpbank.hu/portal/hu/SzabadFelhasznalasuHitelek/Jelzaloghitel

https://www.portfolio.hu/bank/20221201/kamatcsokkentesi-lehetoseget-vezet-be-lakashitelenel-az-otp-elarulta-a-bank-hogyan-mukodik-582646

https://privatbankar.hu/cikkek/szemelyes_penzugyek/az-otp-nagy-dobasat-minden-bank-kovetheti-majd.html

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.