Közzétették a Napenergia Plusz Program pályázati felhívását

A Napenergia Plusz Program a napelem és tároló együttes létesítésében támogatja 2024 januárjától a bruttó elszámolásba kerülő háztartásokat.

Támogatás a pályázó magánszemély állandó lakóhelyéül szolgáló családi házon vagy a sorház, ikerház, legfeljebb hatlakásos társasház épületrészén végrehajtott beruházáshoz adható.

Elszámolható a pályázati adminisztráció, tervezés, engedélyezés költsége, az eszköz- és anyagköltség, a telepítés munkadíja. Egy ingatlanra egy támogatás nyújtható be, kizárólag új beruházás megvalósítására, tehát meglévő rendszer bővítésére, cseréjére, felújítására nem fordítható.

A Napenergia Plusz Program igénybe vételéhez önerő szükséges: a vissza nem térítendő támogatás a költségek kétharmadát fedezi legfeljebb 5 millió forint értékben.

A lakossági előregisztráció 2024. január 15-én kezdődik és a keretősszeg kimerüléséig folyamatos. A támogatás odaítélése egyszerűsített eljárással történik. A pályázatokat a beküldésük sorrendjében bírálják el. A források elosztásában nincs régiónkénti meghatározottság.

A munkálatok elvégzésére rendelkezésre álló idő: a támogatói okirat hatálybalépését követő két év.

 

 

Forrás:

https://index.hu/gazdasag/2023/12/04/lantos-csaba-napenergia-palyazat/

https://www.penzcentrum.hu/otthon/20231204/breking-megjelent-a-napenergia-plusz-program-palyazati-felhivasa-itt-van-minden-fontos-tudnivalo-1144335

 

A pályázati felület és a Programhoz kapcsolódó dokumentáció az alábbi linken érhető el:

https://napenergiaplusz.nffku.hu