Mindennapi pénzügyek

Bankszámla

Abban a világban, ahol a legtöbb munkáltató a béreket nem kézpénzben fizeti ki vagy a banki hitelek folyósítása utalással történik, szinte elkerülhetetlen, hogy ne rendelkezzünk bankszámlával. Megléte számos lehetőséget rejt magában, melyeket okosan ki is használhatunk.  A bankszámla gyűjtőfogalom, többféle típusa van, melyek akár kombinálhatóak is.

Fogyasztási hitelek

A fogyasztási hitelek rendkívül népszerűek, melynek egyik legfőbb oka, hogy felvételükhöz nincs szükség ingatlanra bejegyzett jelzálogjogra. Fedezetül a hiteligénylő jövedelme, vagyona, bizonyos esetekben személyi biztosítékok szolgálhatnak. Jellemzően tartós fogyasztási cikk vásárlása, szolgáltatás igénybevételére vagy rendkívüli kiadások fedezésére használjuk.

Fintech

A Fintech az angol „Financial Technology” kifejezés rövidítése, mely magyarul pénzügyi technológiát jelent. Ide tartozik minden olyan pénzügyi újítás, melynek alapvető célja az ügyfélélmény fokozása – ilyenek azok a digitális pénzügyi szolgáltatók, melyek a „hagyományos” pénzügyi szolgáltatókhoz (pl. bankokhoz) képest másfajta megoldásokat kínálnak, valamint az új szoftverek, informatikai rendszerek, egyéb megoldások.

Ez az oldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan múködés biztosítátása érdekében sütiket (cookie-kat) használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja az Adatkezelési szabályzatunkat.