Biztosítások

Számos nem várt esemény következhet be életünkben, melyek anyagi terhet is róhatnak ránk – ennek könnyítésére szolgálnak a biztosítások. Szerződésben meghatározott feltételek szerint, a szerződő fél biztosítási díjfizetésért cserébe, egy bizonyos esemény bekövetkezésekor a biztosító – az adott körülményhez arányosan igazodó – díjkifizetést vállal.

Egészség

Ha egészség van, minden van” – tartja a mondás. Sok mindent tehetünk ellene, de egészségügyi panaszunk bármikor lehet. Ezek a helyzetek minden szempontból nehezek, de az anyagi terheket mérsékelhetjük például egészségpénztári tagsággal.


Nyugdíj

Szinte már a csapból is az folyik, hogy a nyugdíjas éveinkre tudatosan és időben kezdjünk el készülni, vagyis az állami nyugdíjrendszer mellett az önkéntes lehetőségeket is ki kell használnunk. Megkülönböztetünk saját jogú (pl.: öregségi nyugdíj) és hozzátartozói (pl.: özvegyi nyugdíj) nyugellátásokat, melyekre való jogosultságunkat igazolni kell a Magyar Államkincstárnál (MÁK).

Befektetés, megtakarítás

A befektetések és megtakarítások közti határ nem éles, de jelentős eltéréseket tapasztalhatunk akkor, amikor a várható nyereség vagy veszteség nagyságáról beszélünk. Bármelyiket is választjuk, fontos, hogy átgondolt döntést hozzunk – akármilyen vonzó is egy ajánlat, vegyük figyelembe a saját élethelyzetünket, anyagi körülményeinket, stb.