Új funkcióval bővült az MVM online ügyintéző felülete

Az MVM honlapján néhány napja már magunk is ellenőrizhetjük, illetve módosíthatjuk fogyasztási jelleggörbénket és profilunkat. Ki sem kell tehát lépnünk a lakásunkból, elegendő mindehhez egy számítógép vagy egy okostelefon.

De miért is lehet szükségünk az említett módosításokra?

Röviden: a kedvezményes gázmennyiség optimális igénybevétele céljából. A nem átalánydíjas fizetési mód választása esetén a rezsicsökkentett áron igénybe vehető gázmennyiség meghatározása idő- és fogyasztásarányosan, a fogyasztási jelleggörbe alapján történik. A jelleggörbe alakját ugyanakkor befolyásolja a fogyasztó profilja (vegyes vagy fűtési), de a hőmérsékleti tényezők is: hidegebb napokon nagyobb kedvezményes mennyiség vehető igénybe. Előbbi kettő alakítására fogyasztóként nekünk is ráhatásunk van.

Példával megvilágítva, ha egy háztartásban hivatalosan kizárólag fűtési céllal használnak földgázt, a valóságban azonban főzésre, illetve vízmelegítésre is történik vételezés, akkor a lakossági piaci ár megfizetése a fogyasztási profil, valamint a jelleggörbe módosításával kerülhető el, vagy mérsékelhető. Online felületen a vegyes profilra váltással („Meleg víz előállítása”, „Tűzhely” opciók bepipálása) interaktív módon láthatóvá válik a jelleggörbén, hogy „a nyári hónapokra (június, július, augusztus) megemelkedik az addig a fűtési profil miatt nulla köbméteres kedvezményes mennyiség, míg a többi hónap értéke csökken”.

 

 

Az MVM online ügyintézési felülete az alábbi linken érhető el:

https://onlineugyintezes.mvmnext.hu/

 

Forrás:

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20221028/rezsiemeles-hatalmas-ujitas-erkezett-az-mvm-tol-575489

 

 

 

1 thought on “Új funkcióval bővült az MVM online ügyintéző felülete”

Leave a Comment

Your email address will not be published.