Adathalász kísérletekre figyelmeztet az MNB

A Magyar Nemzeti Bank közleményt adott ki, melyben felhívja a figyelmet arra, hogy az utóbbi időben egyre gyakrabban tapasztalnak banki ügyfelek adathalász kísérleteket.
1. heti nyertesek

Új módszerekkel, a banki ügyfélszolgálati telefonszám meghamisításával, az ügyfelek számítógépére vagy mobiltelefonjára távoli elérést biztosító kémprogramok telepítésével, illetve ismert internetes szolgáltatókra hivatkozva próbálják csalók megszerezni az ügyfelek bankszámla- vagy kártyaadatait.

A banki műveletekhez szükséges erős ügyfélhitelesítés, a fogyasztói tudatosság és a jegybank szigorú IT-felügyelése révén e kísérletek megelőzhetők, kivédhetők.

Fontos, hogy a gyanús üzeneteket azonnal (vagy a banki ügyfélszolgálatnak történt jelzés után) töröljük! Nem szabad megadni a személyes azonosítókat vagy megnyitni az üzenet csatolmányát, illetve a benne szereplő linket!

Ha a bankunktól olyan tranzakcióval vagy számlaművelettel kapcsolatban kapunk értesítést, melyet nem mi kezdeményeztünk, akkor célszerű haladéktalanul felvenni a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal!

A teljes cikk az MNB honlapján érhető el.

Ez az oldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan múködés biztosítátása érdekében sütiket (cookie-kat) használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja az Adatkezelési szabályzatunkat.