Elérhetők az adóbevallás-tervezetek

Az eSZJA-portálon keresztül a KAÜ-azonosítóval rendelkezők számítógépen, okostelefonon vagy tableten is megtekinthetik és szerkeszthetik is az SZJA-bevallás tervezetüket.

Aki egyetért a dokumentum adataival, annak nincs további teendője, május 20-ai hatállyal a tervezet a kiajánlott adatokkal érvényes SZJA-bevallássá válik.

Az SZJA szerint adózó egyéni vállalkozóknak, a mezőgazdasági őstermelőknek, és az áfafizetésre kötelezetteknek a tevékenységükből származó jövedelmi, illetve az adóhivatali nyilvántartásokban nem szereplő adatokkal kell kiegészíteniük bevallási tervezetüket. Az ő esetükben továbbra is önállóan kell benyújtani a bevallást, hiszen a számukra készített tervezetek nem válnak automatikusan bevallássá, de segítségül szolgálnak annak elkészítéséhez.

Akinek nincs KAÜ-azonosítója (Ügyfélkapuja, elektronikus személyi igazolványa, telefonos azonosítója) április 15-én éjfélig kérheti a tervezet postázását. Az április 30-áig postázott küldemény a tervezetek mellett 1+1 százalékos rendelkezőnyilatkozatot és válaszborítékot is tartalmaz.

3 thoughts on “Elérhetők az adóbevallás-tervezetek”

  1. cialis order online Another explanation is that the pathogenicity of TBRF is high and there were no subjects with subclinical infection in the placebo group or among the subjects receiving the doxycycline prophylactic treatment

Leave a Comment

Your email address will not be published.