Ingyenesen meghosszabbítható a jogosítvány

Február óta új funkciókkal bővült Magyarország Ügyintézési Portálja, már a lejáró jogosítványunk újbóli legyártását, illetve a kategóriabővítést követő kártyabővítést is intézhetjük a felületen.

Ügyfélkapun keresztül egy virtuális nyilatkozat kitöltésével/jóváhagyásával felhatalmazhatjuk a Belügyminisztériumot, hogy minden további kérelem nélkül gyártson új jogosítványt, amikor ez szükséges.

Ha ezt nem tesszük meg, ezután is személyesen, valamelyik Kormányablakban intézhetjük, ahol továbbra is négyezer forintba kerül a kártya kiállítása.

Abban az esetben, ha lejár valaki jogosítványa és előtte jóváhagyta, hogy az állam automatikusan elkészítse a következőt, az a hosszabbításhoz kötelező orvosi alkalmassági igazolást feltöltését követő nyolc napon belül megkaphatja az újat.

A jóváhagyás benyújtásakor nyilatkozni kell, hogy hogyan akarjuk átvenni az új okmányt: a nyilvántartásban szereplő lakcímen, más értesítési címet vagy bármely Kormányablakban.

Az igényléshez fontos, hogy az állami rendszerben legyen három éven belül készült igazolványképünk!  Akinek nincs, valamely okmányiroda fotófülkéjében készíttethet igazolványképet, így használhatja a gyorsított, ingyenes, elektronikus szolgáltatást.

Leave a Comment

Your email address will not be published.