Októbertől megemelt összeggel igényelhető a Fővárosi Lakásrezsi-támogatás

„A rászoruló családok és a létminimum alatti nyugdíjban részesülők évi 48 ezer, a valódi átlagnyugdíj alatti nyugdíjjal rendelkezők évi 24 ezer forint támogatást kaphatnak, amelyet a gáz-, villany-, víz-, csatorna- vagy távhőszámlán írunk jóvá” – adta hírül Karácsony Gergely főpolgármester a közösségi oldalán. Az október elsejétől hatályos rendelet értelmében havi 4.000 forint (évi 48.000 forint) támogatást a szociálisan rászoruló háztartások, továbbá azon öregségi nyugdíjban, nyugdíjszerű ellátásban részesültek kaphatják, akik ellátásának havonta folyósított összege a 100 ezer forintot nem haladja meg. Az ennél magasabb, de havi 170 ezer forintnál alacsonyabb összegű ellátásban részesülő budapestiek havi 2.000 forint (évi 24 ezer forint) támogatásban részesülhetnek, melyet közüzemi számláik rendezéséhez használhatnak fel.

A támogatás az első összeg jóváírásától számított 12 hónapig érvényes. Egy fogyasztási hely tekintetében kizárólag egy személy jogosult a támogatásra, és ugyanazon személy csak egyetlen fogyasztási hely után élhet a kedvezménnyel.

A kérelem abban az esetben is beadható, ha a háztartás hátralékban van.

A támogatás folyamatosan igényelhető. Az igénylőlap letölthető a Hálózat Alapítvány honlapjáról, vagy átvehető a Fővárosi Önkormányzat ügyszolgálatán, illetve a kerületi polgármesteri hivatalok ügyfélszolgálati irodáiban.

A rendelet teljes szövege, valamint további hasznos információk a Hálózat Alapítvány honlapján találhatók.

https://halozatalapitvany.hu/article/fovarosi-lakasrezsi-tamogatas

 

 

Forrás:

https://telex.hu/belfold/2022/10/03/budapest-rezsitamogatas

https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2022/10/holnaptol-igenyelheto-a-megemelt-osszegu-fovarosi-rezsitamogatas

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.