Tovább élő családtámogatási intézkedések 2023-ban

A kormány szombat délután (július 30.) egy rövid Facebook posztban erősítette meg, hogy meghosszabbítja az alábbi családtámogatási intézkedéseket:

  • családi adókedvezmény,
  • babaváró támogatás,
  • otthonteremtési támogatás (A CSOK és a 3 százalékos CSOK hitel kamattámogatása értendő alatta vélhetően.),
  • első házasok adókedvezménye,
  • diplomás gyermekgondozási díj.

 

A felsorolásban szereplő intézkedések közül a családi adókedvezménynek, az első házasok adókedvezményének, a diplomás gyednek, valamint a CSOK-nak nem volt határideje, így a mostani bejelentés tulajdonképpen helybenhagyta azokat a 2023-as évre. A babaváró támogatás esetében az igényelhetőség az év végéig szólt volna, ami így meghosszabbodott a jövő évre. A falusi CSOK fennmaradása bizonytalan, ahogy az otthonfelújítási támogatásé is. Ezek igényelhetősége 2022. december 31-én jár le, de a szombati tájékoztatóból nem olvasható ki a döntéshozói szándék.

A kormány mostani bejelentéséből az sem derül ki, hogy a kedvezmények változatlan feltételek mellett vehetők-e igénybe a későbbiekben is. További bejelentések várhatók hamarosan.

 

 

Forrás:

https://bank360.hu/blog/bejelentette-a-kormany-megmarad-jovore-is-a-babavaro-hitel-es-a-csok

https://hvg.hu/gazdasag/20220730_Megerositette_a_kormany_hogy_megmarad_jovore_is_a_babavaro_hitel_es_a_csok

https://www.portfolio.hu/bank/20220730/kormany-2023-ban-is-marad-a-babavaro-es-a-csok-558807

https://www.penzcentrum.hu/gazdasag/20220730/ujabb-bejelentes-a-kormanytol-eldolt-a-csok-es-a-babavaro-hitel-sorsa-1127493#

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.