Új bank a magyar piacon: MBH Bank Nyrt.

A hármas nagybanki fúzió eredményeként létrejött MBH Bank elnevezése még ismeretlenül hangozhat sokak számára. Egy hosszú folyamat eredményeként előbb a Budapest Bank integrálódott az MKB Bankba majd idén áprilisban végül fuzionált a Takarékbank, létrehozva az így már mintegy 2,3 millió ügyféllel rendelkező MBH-t, Magyarország második legnagyobb bankját.

Az átállást követően az MKB Bank és a Takarékban ügyfelei a megszokott banki elektronikus csatornákon változatlan szolgáltatásokkal találkozhatnak, azonban már más elnevezésekkel és arculattal. Fontos tudni, hogy a fizetési számla-, bankkártya-, hitelkártya és hitelszámlaszáma nem változik, ezzel kapcsolatban teendője az ügyfélnek nincs. A használatban lévő, érvényes betéti és hitelkártyákat az ügyfelek az egyesülést követően úgyszintén tovább használhatják.

Amennyiben valakinek a fúzióban érintett bankoknál van személyi kölcsöne, jelzáloghitele, folyószámlahitele vagy Babaváró hitelszerződése, úgy ezzel kapcsolatban sincs teendője, „a megkötött szerződések az eredeti szerződési feltételek mellett, változatlan formában élnek tovább 2023. május 1-jét követően is. Az ezekkel kapcsolatos minden típusú ügyintézés a továbbiakban is a megszokott csatornákon lesz elérhető.”

 

Forrás:

https://hvg.hu/kkv/20220927_MBH_Bank_MKB_Takarekbank

https://www.penzcentrum.hu/gazdasag/20230428/fontos-valtozas-jon-az-mkb-bank-es-a-takarekbank-osszeolvadasaval-erre-kell-figyelni-1136470

https://www.mbhbank.hu/fuzios-hirek-mkb

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.