Véget ért a kilakoltatási és ingatlan-árverési moratórium

Kilakoltatás és árverés

A járványügyit felváltó háborús veszélyhelyzet kihirdetése nyomán számos rendkívüli intézkedés maradt hatályban, került meghosszabbításra. A kilakoltatásokra és ingatlan árverésekre vonatkozó kormányrendelet azonban nincs köztük, – így egy csaknem kétéves időszakot követően – 2022. június 15-től ismét lehetőség nyílik a lakóingatlanok kiürítésére és árverésére.

Június 15-től tehát ismét a végrehajtási törvény általános szabályai az irányadók, ennek megfelelően árverezni bármikor lehet, kilakoltatni pedig november 15. és április 30. közötti időszak kivételével (magánszemélyekre vonatkozó téli kilakoltatási moratórium) bármikor lehet. Az Utcajogász Egyesület szerint a kilakoltatások első hulláma júliusban érheti el a lakásvesztéssel fenyegetett személyeket.

„Civil szakemberek becslései szerint mintegy háromezer lakásban több ezer embert érinthet a kilakoltatási moratórium és a kilakoltatási cselekmények ismételt engedélyezése” – írja a 24.hu. publicistája.

 

 

 

Forrás:

https://www.utcajogasz.hu/hirek/hiba-van-jra-veszlyhelyzet-vget-r-a-kilakoltatsi-s-ingatlan-rversi-moratrium

https://24.hu/fn/gazdasag/2022/06/14/veszelyhelyzet-ujra-kilakoltatas-arverezes-vegrehajto-lakas-kiurites-morotirum-lejart/

 

Ez az oldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan múködés biztosítátása érdekében sütiket (cookie-kat) használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja az Adatkezelési szabályzatunkat.